Trening Jonaka i Durkacza przed Galą Boksu z okazji 25 lecia JSW

21 września tego roku planowana jest Gala Boksu w Jastrzębiu Zdroju. Impreza organizowana jest w ramach obchodu 25 lecia istnienia Jastrzębskiej Spółki Węglowej. Na pewno wystąpią w nim Damian Jonak i Damian Durkacz. Obaj pod pilnym okiem trenera mistrzów boksu, knurowianina Ireneusza Przywary rozpoczęli przygotowania do tej imprezy a nam udało się podpatrzeć jeden z treningów. Szykują się naprawdę dobre pojedynki.

Damian Jonak to doświadczony zawodnik z kilkunastoletnim doświadczeniem , wielokrotny mistrz którego żadnemu fanowi polskiego  boksu nie trzeba przedstawiać.

Damian Durkacz natomiast , choć młodego wieku jest już wielokrotnym mistrzem Polski, Brązowym medalistą Mistrzostw Europy i najlepszym seniorem w Polsce.

Obaj ćwiczyli na sali bokserskiej urządzonej w Szczygłowicach pod basenem. Szczegółów z wiadomych powodów nie ujawnimy, w końcu konkurencja obu bokserów nie śpi.

Knurowska Solidarność zaprasza wszystkich chętnych do udziału w planowanej gali. Bilety i szczegóły podamy wkrótce.