Jednak porozumienie – czyli trzeba walczyć do końca

Porozumieniem zakończyły się rozmowy strony związkowej z zarządem Jastrzębskiej Spółki Węglowej. Wg naszych informacji pracownicy dołowi mogą liczyć na premię wysokości 4-4,5 tys. zł. Pieniądze mają zostać wypłacone 15 lipca.

Trzecie już spotkanie dotyczące wypłaty premii z zysku rozpoczęło się we wtorek, 2 lipca, o godz. 13. W rozmowach z przedstawicielami strony związkowej wzięli udział p.o. prezesa JSW Robert Małłek oraz wiceprezesi Tomasz Śledź i Artur Wojtków. Rozmowy zakończyły się ok. godz. 15. Jaki był finał negocjacji?

– Mogę zdradzić jedynie, że doszliśmy do kompromisu. Szczegółów nie mogę zdradzić, bo stosowną uchwałę w tej sprawie musi jeszcze podjąć zarząd. Szczegóły porozumienia mają zostać upublicznione jutro – zastrzegł Sławomir Kozłowski, przewodniczący Solidarności w JSW.

Wg naszych informacji pracownicy dołowi mogą liczyć na premię wysokości 4-4,5 tys. zł, natomiast pieniądze mają zostać wypłacone 15 lipca.

Żródłem: http://nettg.pl/…/w-jsw-zakonczyly-sie-rozmowy-ws-wyplaty-p…

Plus Nasze wiadomości Sławomir Kozłowski, przewodniczący Solidarności w JSW