Ostatnie zapisy na Czarnobyl

3 dni na Ukrainie, w tym Czarnobyl i Kijów. Hit tego roku.

Zapisujemy jeszcze na tą wycieczkę.

Zaczynamy zapisy na wycieczkę do Czarnobyla!

Termin 1 – 02.09 – 05.09 Termin 2 – 09.09 – 12.09

Szczegółowy plan wycieczki:

1 dzień– 17:00 – wyjazd z Knurowa

2 dzień– 08:00 – 09:00 – czas na śniadanie– 12:00 – 14:00 – dojazd do Kijowa, zwiedzanie – Ławra Peczerska, park z pomnikiem Matki Ojczyzny – 14:00 – 15:30 – zakwaterowanie w hotelu, obiad– 15:30 – 19:00 – dalsze zwiedzanie Kijowa –Majdan, ulica Niebiańskiej Sotni (miejsca, gdzie są ślady po kulach i gdzie toczyły się walki podczas rewolucji na Majdanie), Plac Sofijski, Pomnik Bogdana Chmielnickiego, Cerkiew Sofijska (z zewnątrz), ulica Andriejewska, czas wolny na zakup pamiątek – 19:00 – 20:00 – kolacja– 20:30 – 22:00 – rejs statkiem po Dnieprze– 22:00 – pub

3 dzień– 07:00 – 08:00 – śniadanie, pakowanie bagaży do autobusu– 08:00 – wyjazd do Czarnobyla– 10:30 – 17:30 – zwiedzanie Strefy Czarnobylskiej – Czarnobyl-2 i Oko Moskwy (radar Duga), Plac Centralny w Czarnobylu, pomnik strażaków poległych w trakcie likwidacji awarii, plac ze sprzętem biorącym udział w usuwaniu awarii, plac przed elektrownią, nowy sarkofag, Plac Centralny w Prypeci, Dom Kultury Energetyk, Wesołe Miasteczko, stadion, Cafe Prypeć, supermarket, przedszkole, znaki wjazdowe do miasta Prypeć i Czarnobyl, Rudy Las, wioski Zalesie, Kopaczi– 18:00 – 19:00 – zakupy w dużym supermarkecie– 19:00 – wyjazd do Polski, po drodze kolacja, a nad ranem następnego dnia czas na śniadanie

4 dzień10:00 – 12:00 – przyjazd do Knurowa

W cenie:- przejazd 2 autobusami na trasie Knurów – Kijów – Czarnobyl – Knurów- zwiedzanie Strefy Czarnobylskiej w języku polskim (w dwóch niezależnych grupach)- zwiedzanie Kijowa w języku polskim (w dwóch niezależnych grupach)- rejs statkami po Dnieprze (prywatnym statkiem z muzyką i alkoholem)- wszystkie bilety wstępu i bilety metra- nocleg w Kijowie w hotelu *** – pokoje dwuosobowe- wyżywienie typu: 1 śniadanie, 2 obiady, 2 kolacje- ubezpieczenie (koszty leczenia i następstw nieszczęśliwych wypadków – również od covid) – opiekę 2 polskojęzycznych pilotów- opiekę 2 polskojęzycznych przewodników

Gwarantujemy, że uczestnikom planowanego wyjazdu dostarczymy niezapomnianych przeżyć i pokażemy Ukrainę w bardzo ciekawy sposób.