Załatwiliśmy dotację na rzecz Concordii Knurów

Weekendowe spotkanie Concordii Knurów ze Społem Zabrze, zakończyło się zdecydowanym zwycięstwem knurowskiej drużyny 7:1. Klub zyskał jednak dużo więcej w ostatnim czasie. Zaniedbania i brak właściwego nadzoru i finansowania doprowadziły do znanej wszystkim sytuacji. I nie ma się co nad nią użalać. Trzeba działać!

Tak właśnie pomyślała knurowska Solidarność i jej  Przewodniczący, pan Krzysztof Leśniowski. Pozyskał  on na rzecz klubu sportowego nie małe pieniądze.  Po przez swoje osobiste starania udało mu się poprosić Zarząd Jastrzębskiej Spółki Węglowej, by ta rozpoczęła sponsorowanie knurowskiej drużyny.

W końcu, gdzie nie lepiej spędzić popołudnie, niż na meczu. Na trybunach zasiedli również  kandydat na urząd prezydenta miasta Knurowa z ramienia Prawa i Sprawiedliwości, pan mgr inż. Paweł Żak oraz  radny  Rady Miasta, pan Paweł  Szkatuła . Po spotkaniu odbyła się ciekawa dyskusja dotycząca knurowskiego sportu i możliwości jego finansowania.