Poniedziałkowa aktualizacja w masce

Aktualizacja poniedziałkowa po dwóch tygodniach, na 26 październik 2020. 1. Ostatnie dwa tygodnie miały takie tematy przewodnie:- pandemia Covidowa w natarciu, wróciły obostrzenia, zakazy i nakazy – o tym szerzej poniżej

😷

– zakończyły się wybory na oddziałowych Społecznych Inspektorów Pracy, wyniki poznamy dziś, jak spłyną z oddziałów. Gratulujemy wybranym.2. Reanimowana rodzinna wycieczka do Oceanarium w Wrocławiu odwołana drugi raz. Powód jak sami wiecie jeden, cowidowy. Pieniądze wpłacone można odebrać w biurze. Nie poddajemy się i kolejna reanimacje Wrocławia ogłosimy zaraz po zakończeniu pandemii.

😷

3. „Statek Miłości” zatopiony prze admirała Covida 19 z floty pandemicznej. Pieniądze wpłacone do odbioru od jutra w biurze. W stoczni „Wycieczki z knurowska S” trwają prace nad następnym wycieczkowcem, oczywiście jak tylko świat wygra walkę z tą paskudą.

😷

4. Wydajemy bony z okazji 40-lecia Solidarności w wysokości 200zł do wykorzystania w ośrodkach DOMS. Jak tylko pandemia i czerwone strefy się skończą.5. Restauracja Poddasze w Rudach została zamknięta koronawirusowo. Talony nie przepadną i będzie je można wykorzystać po pandemii. Dotyczy wszystkich tych którzy z Kolejową Rudą czekali do teraz i się nie doczekali!

😷

6. Impreza oddziałowa w Hajerówce, czemu nie? Nie, bo koronawirus i maksymalnie 5 osób na spotkaniu. Na razie wszystkie zarezerwowane imprezy będą odwoływane, aż obostrzenia się skończą. Rezerwacje pozostają, ale jeśli w dany weekend obowiązywać będzie przepis o 5 osobach, to lokalu nie wynajmujemy. Bo ani my, ani wy nie chcemy mandatu.

😷

7. Impreza rodzinna dla członka knurowskiej „S” w Hajerówce, również czemu nie? Jak wyżej.

😷

8. Play w knurowskiej i szczygłowickiej „S” ma już 250 uczestników programu. Cena nadal bez zmian 14,60 za miesiąc. Najtaniej i najlepiej na rynku. Odpaliliśmy grupę nr „7” i kończymy zapisy do gr nr „8”. Przynajmniej to na razie działa.

😉

9. Biesiada 2020 najszybciej w 2021! Andrzejki też już raczej odpadły. O Wszystkich Świętych nie wiemy jak będzie, a 11 listopada jedziemy choćby zakazali! Zwariowany 2020 rok.

😷

10. Przekładamy „Akcję krew”. W JSW postanowiono ją rozszerzyć na wszystkie zakłady i potrzebują więcej czasu na organizację. Nowy termin akcji uległ zmianie i będzie to piątek 27 listopad 2020. Akcja będzie organizowana na wszystkich zakładach JSW. Na ten moment wiemy, że Ruch Knurów i Ruch Szczygłowice będą oddawały krew na Hajerówce. Jest małe zamieszanie, ale co tam.

❤️

11. Odrabiamy Wigilię i Sylwestra! Jest decyzja o odróbce dwóch dni świątecznych wypadających w grudniu. Odrabiamy je 7 listopada i 12 grudnia w soboty. 12. Po sondażu facebookowym podjęliśmy decyzję, że organizujemy mimo wszystko zapisy na ferie zimowe 2021. Szczegóły wkrótce.

⛷
🏂
🚗
🗻

13. Paczka Świąteczna i Barbórkowy kufel w tym roku zaskoczy. Musi, bo albo coś robić dobrze, albo bardzo dobrze. Inaczej nie umiemy.

😀

I tyle przez dwa tygodnie. Wszystko klękło. Koronawirusowo.